Презентація стратегії та змісту інформаційної кампанії

Презентація стратегії та змісту інформаційної кампанії

1 серпня 2019 року «Чорнобильський інститут досліджень і розвитку» провів засідання міжвідомчої робочої групи проекту «Робота з громадськістю та інформаційна кампанія про Програму амністії покинутих джерел іонізуючого випромінення».
 
Проект ставить за мету проведення повномасштабної інформаційно-просвітницької кампанії, мета якої - довести громадянам, що джерела іонізуючого випромінення (ДІВ) поза межами державного контролю небезпечні для довкілля та людей. Мешканці міст та сіл повинні знати прості правила поводження із ДІВ у разі їх виявлення, знати куди і кому повідомляти та бути поінформованими про відсутність кримінальної відповідальності в разі добровільного повідомлення про виявлені джерела.
 
Експертів міжвідомчої робочої групи детально поінформовано про підготовку кампанії, презентовано набір змісту (контенту), який готується для комунікації з населенням регіону, а також макети та зразки друкованих матеріалів, зовнішньої реклами, відео-ролики. До обговорення експертами презентаційних матеріалів залучалися фахівці-соціологи із «Київського міжнародного інституту соціології», які тестували інформаційні продукти на фокус-групах для підготовки рекомендацій із їх покращення. Після внесення коректив та доопрацювання «Чорнобильський інститут досліджень і розвитку» презентує остаточний набір контенту для початку інформаційної кампанії.
 
Довідково:
 
Проект «Робота з громадськістю та інформаційна кампанія про Програму амністії покинутих джерел іонізуючого випромінювання» реалізовується з 1 травня 2017 року за підтримки уряду США і є частиною глобальної програми з усунення ядерної загрози та покликаний підвищити рівень радіаційної безпеки на території Дніпропетровської області.

17.03.2020